SBE Sahne Sanatları ASD Mezuniyet Şartları

Performans Tezli Yüksek Lisans Programı

• SPR502 Bireysel Alan Eğitimi II dersini alan öğrenci, dönem sonunda 15 dakikadan oluşan solo bir repertuvar ile jüri önünde bir dinleti yapacaktır.
  • SPR508 Bireysel Alan Eğitimi IV (Konser Çalışmaları) dersini alan öğrenci, dersin öğretim elemanı ile belirlediği en az 40 dakikadan oluşan solo bir repertuvar ile jüri önünde bitirme sınavına girecektir.
  • SPR508 Bireysel Alan Eğitimi IV (Konser Çalışmaları) mezuniyet resital programı, minütaj ve eserler listesi hazırlanarak 1 ay önceden bölüm başkanlığına teslim edilecektir.
  • Sınav, ezber olarak icra edilecektir.

Performans Sanatta Yeterlik Programı

Sanatta Yeterlik Sınav Repertuvarı (Opera)

Sınav repertuvarı, aşağıdaki kolonların birinden oluşturulmalıdır:

(A)

(B)

Barok Dönem opera aryası/ oratoryo/ kantat

W.A. Mozart arya (opera aryası)

Reçitatifli / Kabalettalı arya

Geç/Post romantik dönem arya

Şarkı formu (lied, chanson, romans, canzone, zarzuella, napoliten v.b.)

20. yy sonrası eser

Türk Eser

Komple opera

Lied albümü  (chanson, canzone napoliten vb.)

• Sınav süresi en az 50 dakika olarak belirlenmiştir ve sınavda süre tutulacaktır.
  • Sınav repertuvarını A kolonundan oluşturan öğrenciler Ensemble hariç listede yazılı bütün türlerden en az bir tane söylemekle yükümlüdürler. 50 dakikalık sınav süresini tamamlayamayan öğrenciler yine aynı kolondan tür gözetmeksizin eser seçerek programını tamamlayabilirler.
  • Sınav repertuvarını B Kolonundan oluşturan ve 50 dakikalık sınav süresini tamamlayamayan öğrenciler, A kolonundaki türlerden seçerek programını tamamlayabilirler.
  • Sınav programı, minütaj ve eserler listesi hazırlanarak 1 ay önceden bölüm başkanlığına teslim edilecektir.
  • Sınav repertuvarı ezber olarak icra edilecektir.

Sanatta Yeterlik Sınav Repertuvarı (Popüler Müzik Şarkıcılığı)

Sınav repertuvarı, aşağıdaki kolonlardan birinden oluşturulmalıdır:

(A)

(B)

Upbeat

Ballade

Müzikal

Jazz Standartları

Vokaliz

Bossa Nova

Komple Müzikal

Songbook

• Sınav repertuvarını A kolonundan oluşturan öğrenciler listede yazılı bütün türlerden en az bir tane söylemekle yükümlüdürler. 50 dakikalık sınav süresini tamamlayamayan öğrenciler yine aynı kolondan tür gözetmeksizin eser seçerek programını tamamlayabilirler.
  • Sınav repertuvarı ezber olarak icra edilecektir.

Prof. A.Gülüm ÖTENEL

Sahne Sanatları Bölüm Başkanı